dijous, 10 de maig del 2012

Suspensió de l'Actualitat del Baix Montseny: Ecosistema periodístic alterat




Mentres ahir  El 9 NOU  lliurava, per decisió  votada pels seus lectors, el merescudíssim premi "Vallesana de l 'Any" a la Carme Grau d 'Oncovallès, en el trancurs d'un lluïda cerimònia al nostre CECUCA, ens arriba la notícia de la suspensió de l'edició de l'Actualitat del Baix Montseny (AdBM) un dels pocs setmanaris comarcals  en català i que cobria especialment l'àmbit geogràfic nord del nostre Vallès i La Selva.


Sempre que un ecosistema perd alguna de les seves espècies ens fa sentir malament. Lamentem la pèrdua de diversitat que això comporta i els desequil.libris que a la llarga signifiquen... Si aquest sentiment es refereix al delicat ecosistema de la nostra  catalana  llengua el nostre esglai encara és major i el càntic fúnebre s'amplifica. I si ho reflexiones, no pots entendre com aquest sector cultural que hauría d'estar especialment protegit no només pels usuaris, en aquest cas lectors, sinó per les nostres administracions mitançant el repartiment ordinari de publicitat institucional i les subvencions directes, finalment hagi contribuït al col.lapse d'aquest mitjà mitançant  el seu escanyament econòmic.


Sembla que al llarg dels últims anys  ni la Generalitat, ni la Diputació apreciaven gaire la  "diversitat" que suposava l'existència de l'AdBM i la seva gasiveria  va mantenir tancada l'aixeta del diner públic que altres han rebut, i encara reben, de manera més generosa.


Tant de bo que en circumstàncies més favorables puguin retornar a la seva activitat normalitzadora mitjans cultural i periodístics que avui s'han quedat pel camí. El fràgil ecosistema català necessita a totes les seves criatures i de cap d'elles no hauríem de prescindre.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada