dissabte, 19 de maig del 2012

"De l'Indignació a l'acció Permanent"


          "Aquesta primavera ja no ens interessen les places, anem a pels responsables"



La urgència del moment i la conciéncia colectiva que vivim en un país mal "governat" per indessitjables, interconnectas per cada cop menys subtils relacions entre alguns grans partits, bancs i empreses quasi-monopolístiques ha fet evolucionar al 15M des del primer moment fundacional, assemblees i ocupacions de places, a la decisió d'actuar de manera permanent denunciant i assenyalant de manera directa als culpables en les seves diverses i sempre malignes, perverses i socialment destructives manifestacions corporees.
Sens dubte el moviment 15M ha madurat en aquest primer any d'existència. A finals de l'estiu passat, quan s'aixecaren les ocupacions de les principals places, l'objectiu era clar: traslladar a barris i pobles les discusions que fins llavors havíen estat centralitzades, promovent la formació dels ciutadans en temàtiques socials i econòmiques fins llavors no plantejades en la majoria de les persones participants.

A nivell de Baix Montseny "els deures" han estat sobradament acomplerts amb multitud de xerrades i coloquis tan a Cardedeu com a Llinars o a Sant Antoni, sobre temes variats i tots ells interessants: participació política, fiscalitat, economia, serveis educatius i sanitaris, cultura ... Amb la presència de ponents de gran qualitat com Antonio Turiel, Mirem Etxezarreta, Txema Moya, Agustí Coromines, Joan Subirats, Arcadi Oliveres, Manuel Delgado, Carles Muntaner , Toni Barbarà...

Ara el que cal és saber apuntar la crítica i la indignació contra l'entramat d'interessos que ens han portat al final d'aquest camí.